|
 
Home
De Campers!
Prijzen
Beschikbaarheid
Aanbiedingen
Routes
Wie zijn wij?
Hoe komt u bij ons?
Wat vonden anderen?
Waarom huren?
Huurvoorwaarden
Direct Reserveren!
Home Chalet en Appartement Verhuur

Een tevreden huurder

Zon en Zee en Strand in Le Marche Italie

Zonsondergang in Venetie-Italie
Zonnebloemen in Le Marche Italie

Wijngaard in Le Marche Italie Druiventrossen close-up

Van Mogliano of Ancona Airport in le Marche naar het verste puntje van Italië.

Camper Rondrit van twee weken in detail beschreven compleet met foto’s, overnachtingen, Camperstandplaatsen, bezienswaardigheden en natuurlijk, eetgelegenheden. Het prettige van deze rondrit is dat u, uw eigen tempo kunt bepalen. Immers wanneer het tijd is om de Camper weer terug te brengen zoekt u gewoon de Autostrada op en bent altijd binnen een dag weer in Mogliano of op Ancona Airport.


Dag 1  Mogliano-Lago Campotosto

Vertrek Mogliano richting Amandola. Eindelijk vertrokken. Onderweg in Amandola koffie gedronken op de (wat ik denk heet): Piazza Sacchetti Giancarlo. Het is niet duidelijk te zien via Google Streetvieuw. U vindt het op de kruizing tussen SP 237 en de SP 239. Daar moet u scherp naar rechts gaan. Gaat u niet in Amandola stoppen dan zult u naar links moeten. Nu dus naar even rechts voor een bakkie. Daar kunt u ook prima uw Camper even kwijt en een lekkere Cappuccino (TIP: bestel  Cappuccino-Bollente of Ben Caldo. dan is ie lekker heet).
Als u veel tijd heeft kun u natuurlijk nog deze prachtige stad bezichtigen. Voor ons is dit dichtbij en wij hebben 14 dagen voor deze tour. Na dit heerlijk verpozen gaan we door. We pikken de SP 237 weer op en gaan richting de SS4. Bij de SS4 aangekomen kunnen we vlot door rijden naar Armatrice. Die SS4 schiet in één keer op! Ook wel weer even lekker.
Bij Armatrice pakken we de SS (in dit geen geval snelle Super Strada maar een Strade Statale (what-ever that maybe. Moeten we nog eens uitzoeken). U raadt het al we gaan richting (Lago) Campotosto. In dit stadje is wel hier en daar wat te verkrijgen. Vooral in  de zomer. Wij waren er in September en dan is het redelijk rustig.

OVERNACHTEN:Lago Campotosto

 • Aan de noordzijde van de dam.  Plek 1 Daar is een picknick plek waar u, uw Camper prachtig kunt zetten om de volgende dag met uitzicht op het meer wakker te worden. Hier is een foto van een eettentje die er in de zomer staat.

  Foto Eettentje op Google Maps

 • Indien u langs het meer met de klok mee rijdt dan vindt u na het stadje Campotosto een ander Camperplaats waar u meer Campers vindt. Misschien vindt u dat prettiger. Het ten noorden van Ristorante Bar Pensione Serena
  Via Rio Fucino
  67013 Campotosto AQ
  +39 0862 900213

Camper parkeerplaats Campostosto


Dag 2 Campotosto-Santo Stefano di Sessanio

Als u meer dan twee weken tijd heeft voor deze tocht dan kunt u lekker een stuk rond het meer fietsen. Ik zou het op de helft houden, dat is zwaar genoeg. Dan steekt u gewoon bij de Dam over.
We pakken het kleine weggetje tussen de SS577 en de SS80. Even goed opletten om dit weggetje te kuinnen vinden. Deze is goed te rijden (beetje stijl) en snijdt behoorlijk af. We gaan richting L’Aquila. Wij zijn al eerder in L’Aquila geweest en gaan er voorbij op naar het verre zuiden. Wanneer u meer tijd heeft raden wij u beslist aan om vooral de oude stad te voet te gaan bekijken. In 2009 is daar een flinke aardbeving geweest waarvan wij in Mogliano (80 km. Hemelsbreed) nog behoorlijk van zijn geschrokken. U kunt een wandeling maken door het oude stadsgedeelte en zult onder de indruk zijn. Neemt u fototoestel mee. Hier meer info: Aardbeving L Aquila 2009
Wij gaan de bergpas GranSasso op. Geweldig mooi altijd weer, al zijn we er al diverse keren overheen gereden. Dit gaat nooit vervelen!

GranSasso

We pakken de SP86 Richting Fonte Cerreto en Assergi. Pas Op! Mis deze afslag niet. Zet anders de Navigatie op een van deze plaatsjes.
Pak bij Fonte Cerreto de SS17bis op richting Castel Monte. DUS niet de andere kant op gaan richting Paganica! Dit is werkelijk een prachtige route die filmachtig aandoet. Heel weids en groots. Ook gelieft bij relaxte tourmotorrijders.


GranSasso 2


Zet de Camper een stil af en toe en zie hoe met daar soms leeft. Ga een stukje wandelen en snuif de fantastische sfeer hier eens lekke op. Daar kunt u later, als u het weer eens erg druk heeft fijn aan terug denken. Waarschijnlijk komt u wel een kudde van een of ander tegen.

Op de SS17bis moet u de weg naar Santo Stefano di Sessanio zien op te pikken.

OVERNACHTEN:


Camping Gran Sasso
Località Collicello, Santo Stefano Di Sessanio
67020 Santo Stefano di Sessanio AQ
http://www.campinggransasso.it/
Link Google Maps

Dit is een uiterst charmante Camping geleid dor een jong stel uit Napoli met een universitaire opleiding die gewoon niet aan de bak kwamen in Napoli. Je kunt er lekker eten. Zowel dinner als Pranzo (Lunch). Na de lunch zou je even naar het voetpad kunnen vragen om naar het prachtige Santo Stefano di Sessanio te lopen. Een supermarkt of zo iets zul je er niet vinden. Maar wel een top Gelateria in het Centro Medievale. Dit stadje is een must om lekker even rond te dwalen. Je vindt er ook nog de sporen van de aardbeving in 2009.

We gaan weer terug naar de Camper en nemen nog een Cappuccino (Bolente of Ben Caldo weet u nog, voor lekker lang genieten.) TIP: Besteld u er twee dan is het: Due Cappucini.

Dag 3 Santo Stefano di Sessanio-Lago di  Scanno

 • Vanaf de Camping rijden we via Santo Stefano di Sessanio richting (Rocca di) Calascio. Daar moet nog een ruïne te bezichtigen zijn die de moeite waard was, zo had  iemand op de Camping ons verteld. Maarja, wij gaan immers nog veel verder dus rijden we deze keer door. Even  zoeken bij Calascio naar de SP8 die naar beneden leidt maar die vinden we al snel. Ook hier zien we onderweg dat er een voettocht te maken is naar een grot of iets maar van boven af te zien lijkt het ons niet de moeite waard. Veel auto,s bij de ingang die daar anders over dachten. Wij hebben het natuurlijk van bovenaf kunnen bekijken. We rijden door naar beneden. San Pio delle Camere.
  We pakken de SS17 richting Naveli. Dat schiet weer even lekker op. Ergens onderweg zien we nog een Eurospin waar we rustig even boodschappen doen. Als u die ook wilt vinden kunt u ook even op de site van Eurospin kijken. Lidl hebben wij niet veel gezien in het zuiden.

VOORDAT u besluit om naar Lago di Scanno te gaan moet u het EERST even het volgende door lezen. De route is een echt uitdaging op bepaalde punten. Bij Popoli pakken we de E80 richting Avezzano. Daar (Avezzano) komen we op de terugweg wel doorheen maar nu gaan we er bij de afslag Cocullo af. We rijden naar Anversa degli Abruzzi. U kunt ook via Sulmona rijden en daar de SS479 pakken, en zo via Bugnara naar Anversa degli Abruzzi te rijden.
Wij hebben het laatste gedaan. We gaan op de SS479 verder naar Lago di Scanno. Hier merk u zeker dat u midden in de Appenijnen zit. Vlakna of eigenlijk nog in Anversa degli Abruzzi zijn een stuk of twee HEELE smalle tunnels!! Daar kunnen dus geen twee Campers tegelijk door. Zelf ik was er een beetje benauwd. En natuurlijk komen wij vlak na een tunnel geen motorfiets maar een ander Camper tegen met als bestuurder en niet al te geduldige Italiaan. Moet kunnen. Het ging goed maar was ff spannend. Als u het niet vertrouw laat uw partner gewoon uitstappen. Houdt uw hoofd koel en laat u niet opjagen. Denk aan uw borg! Het is maar show. Italianen worden niet snel echt boos in het verkeer. Wel achterom kijken (dus vlak na die smalle tunnel) naar het adembenemende uitzicht! De moeite meer dan waard. In het hoogseizoen kan dit wel een problematisch zijn. Wij waren er in September.
U kunt dit stuk ook overslaan en op de SS17 verder gaan.
Hierna is het hier en daar nog wat smal maar stukken beter.  Wij gingen ongeschonden door naar Lago Scanno.

Lagio di Scanno

OVERNACHTEN

 • Wij stonden op een gratis plekje waar we zo op het meer keken en er naar toe konden lopen om er een fantastische Cappuccino (Bollente,weet u nog, lekker heet om lang te genieten) te halen.
 • Dit plekje kunt u vinden als u op de SS479 boven aan het meer (tegen de klok in) rijdt. Waarschijnlijk staat er wel een bord naar Tassidoi Coda Resort. Daar valkbij is de parkeer plaats.

 • De parkeerplaats ligt net iets onder dit Resort. Aan de overkant van de weg (dus niet aan de kant van het meer) ligt de eigenlijke officiële Camper parkeerplaats. Wij vonden die te donker en stonden in September lekker aan de overkant in het zicht, wat prettiger voelde en een mooi uitzicht gaf. Wij hebben er een dag of wat gestaan en lekker het meer rond gefietst en een bakkie gehaald bij een Bar vlak voor de onderste bocht van het meer. Als u vanaf de parkeerplaats naar het meertje loopt en dan vindt daar een Barretje waar u een lekker Bakkie kunt drinken, aan het meer
 • U kunt water tanken daar waar u weer op de SS479 komt. Ergens bij een muurtje vonden wij een kraantje daar heeft u wel de slang bij nodig en een grote nippel. Die ligt bij onze eigen vierpersoons camper (indien u deze gehuurd heeft) onder de stioel bij de gele slang. Vergeet u niet de nippel weer mee te nemen.
 • Wij adviseren om NIET te gaan eten bij: Trattoria Bar Sul Lago. Of juist wel, als je in een melige bui bent en je krom wilt lachen om de zoon die, als een de Bug-man uit de film Men in Black, ons bediende. Wij bleven er bijna in!

SCANNO-ALBEROBELLO

Dag 4 van Scanno naar Alberobello

We gaan de volgende dag weer verder op de SS479 richting Lago Berrea en Barrea. Als ik het goed heb dan is er bovenin Barrea een fantastisch uitzicht. Zet de Camper even neer en geniet!

Lago di Scanno panaramic vieuw

Wij hebben even verderop een bakkie gedaan in Alfedena.  We nemen de SS83 en daarna de SS17 richting Isernia, Foggia (daar is niet veel aan)  en Bari. Om daar te komen volgen we de SP231 die evenwijdig aan de A14 loopt. Die autostrada willen we niet wat niet mee valt want wordt er wel steeds heen geleidt. Dit is weer en route die lekker op schiet. Wij moesten naar Bari om de gloeibougies te laten nakijken. De stad Bari heeft ons niet zo kunnen bekoren. Niet prettig om rond te rijden met de Camper. Eigenlijk zou ik willen adviseren om direct door te rijden naar het meest geroemde stadje van Salento, want zo heet de streek die wij aangeven als de hak van Italie. Dan hebben we het over AlberoBello. Volg de SS172 via Turi, Putignano, AlberoBello

ALBEROBELLO-de Truli-huisjes

Alberobello Truli huisjes

Als u hier op Googled dan vindt u veel over dit bijzondere stadje. Het is een must-go. Alleen u gaat nog veel meer moois zien omdat we met de Camper ook de streek achter dit stadje doorrijden. Daar staan nog veel meer Trulli huisjes, maar dan zonder klik-Japanners. Of zijn het de Chinezen tegenwoordig?


OVERNACHTEN

 • Wij stonden op de het beste plekje wat je kunt bedenken. Echt midden in het mooie stadje.
 • Area Sosta Camper Alberobello
  Via Cadore
  70011 Alberobello BA
  +39 338 491 5879
  Dit  is fijn plekje om lopend het stadje te kunnen bekijken. En niet duur.

 

ETEN

 • Er zijn hier veel plekjes om te eten. Kijk anders even op TripAdvisor (MUST HAVE App op uw Smatphone) naar de commentaren van anderen.

Buiten zitten mag niet wat natuurlijk jammer is. Maar wij kwamen voor het stadje en hebben ons dan ook prima vermaakt. Na een dagje of wat tussen de toeristen te hebben gestruind gaan wij de volgende dag maar weer eens verder.

Dag 5 Alberobello - San Pietro in Bevanga (of een ander plekje direct aan Zee)

Wij wilden graag de leuke Trulli Huisjes in hun natuurlijke omgeving zien, dus verlieten wij het stadje in zuidelijke richting en gingen via een weggetje evenwijdig aan de SS172. Wij hebben erg rustig gereden en zijn hier en daar gestopt om een verlaten huisje van dichtbij te bekijken. We pakken de SS172 op als we er genoeg van hebben en gaan richting Locorotondo.

 • Locorotondo- San Pietro in Bevagna
  • Dit wordt ook wel het stadje met de witte huizen genoemd. Het heeft hele nauwe straatjes en u vindt er veel leuke kleine winkeltjes en artiesten die een schilderijtje voor u schilderen waar u bij staat. Loop er gerust eens binnen bij zo’n artiest. Maar koop alleen wat u echt wilt! Want verkopen kunnen ze goed.
  • Parkeren kunt u prima aan de Piazza Antonio Mitrano.
  • Wij hebben een uurtje of wat lekker door de nauwe straatjes geslenterd.

   Man in Alberobello

We pakken de draad weer op en rijden op de SS172 door naar  Martina Franca. Daar drinken we een bakkie. Ook dit stadje zou de moeite waard zijn maar ja, we komen nog wel eens terug. Dat is zeker!
We blijven de SS172 volgens en rijden richting Taranto. Die stad trekt ons niet dus we rijden over de dam van de Mare Piccolo. We pakken de SP101, SP3 en de SP100. Deze laatste gaat helemaal langs de kust en dat vinden we leuk. Wij hebben ergens onder weg gestaan waar wij dachten dat het een beetje veilig was. Dat is altijd een gokje natuurlijk en wij raden het niet aan. Wij kennen de taal en het land en dus is het voor makkelijker te bepalen wat veilig lijkt.
De plek waar wij stonden was in San Pietro in Bevagna. Het is een parkeerplaatsje bijna op het strand waar als je, wakker wordt, zo het strand op loopt. Dat deden wij dan ook.
Bij de Piazza delle Perdonanzo vlakbij de Torre di San Pietro doorrijden tot draaikom. Daar is een plekje waar je bijna op het strand staat. Echt geweldig! Wel voor eigen risico. Als u het niet aandurft dan naar de Camperplaatst verderop.


Aangezien wij er in September waren was deze kant val het schiereiland Salento behoorlijk uitgestorven wat de toeristen betreft. Dat vinden wij best prettig maar misschien staat u liever op een bewaakt terrein. Er is een bewaakt terrrein in de buurt van : Torre Colimena (Arera La Salina) geopend tot 1 September! en in Porto Cesareo  tot 1 Oktober (vlak bij de rontonde aan SP340)
Wij kwamen er ook nog een Camping tegen vlak nadat wij de volgende dag vertrokken. Slechts een paar kilometer verder.  Die was het hele jaar open en zag er goed uit.

 • U vindt hem bij het stukje doodlopende weg van de SP122 bij de Dune di Torre Colimena. Links ligt het Meertje Salina Monaci. Wij keken hier even rond en het lijkt ons erg geschikt voor degenen die liever veilig op een Camperplaats staan. Aan te bevelen dus.
 • Nu ik Google Maps er bij heb zie ik ook nog dat er een Area Sosta Camper (vaak zonder voorzieningen)  vlakbij zit op de hoek Via Otrona en de ,,weet ik veel’’ straat. Maar hij zit vlakbij en zal wel ergens aangegeven zijn. Buiten het seizoen lijkt ons de vorige mogelijkheid meer geschikt.

Dag 6 en 7 San Pietro in Bevagna-Gallipoli (2 nachten)


Wij kachelen weer rustig verder. Voor degene die het leuk vinden. Zoom eens in op Google Maps (Satelliet stand). Dan  ziet u daar de ronde testbaan van Fiat ter hoogte van Torre Castiglione.
We rijden verder  langs de kust naar Gallipoli.

 • Onderweg  aan de SP286 komt u vlak voor Parco Naturale di Porto Selvaggio bij Torre Uluzzo. Daar waar de bomen beginnen kunt u de Camper wel even kwijt. Loop terug naar Toren en geniet van het fantastische uitzicht!. Neem de tijd en maak vooral een paar mooie foto’s. Echt prachtig! Loop ook even rond de Toren. • Nou dat was de moeite waard toch!? Als u het bos uit komt dan ziet u even verderop aan de linkerkant een parkeerplaats. Daar kunt u overnachten als dat zou moeten. Wij hebben daar niet overnacht maar wel even lekker gepauzeerd en gegeten. Wij ontmoette daar een apart stel Giovanni en Fiona die met hun speciale Camper-oplegger (Fifth Wheel) permanent  in Italië verblijven en ons daarin gastvrij ontvingen. Waarschijnlijk zijn ze er niet meer maar u kunt ze vinden op www.goingknowhere.net

Wij zullen u het lastige gezoek naar de Camperstopplaats besparen want wat wij met veel moeite vonden was echt niets. Wel kregen we daar de Gouden Tip om te overnachten in Gallipoli zelf! Nou, dat hadden we nooit verwacht. Je kunt GRATIS overnachten op de parkeerplaats aan de haven. Dan heb je vrij uitzicht op wat daar allemaal gebeurt en kun je ook zo, het erg leuke plaatsje, Gallipoli inlopen.

Galipoli Harbor


Een van de havens van Gallipoli

Gallipoli

OVERNACHTEN

 • Uw rijdt op de Corsa Roma richting Centro Storico of Porto. De parkeer plaats ligt net over de smalle brug naar de oude stad links. Ga net niet te dicht langs het water maar zorg dat de betonnen barricade rechts van u is. Links ervan is meer voor de vissers. Wellicht ziet u ook andere Campers staan. Campers kruipen graag een beetje bij elkaar. Waarschijnlijk scharrelt er ook wel een Scooter (Motorino) rond. Hij let een beetje op uw voertuig en u kunt  hem een grijpstuiver(eurootje) geven. Als u langer blijft is dat handig maar een kort praatje met maken was in ons geval afdoende om met rust gelaten te worden.

Harbor Galipoli

Onze vierpersoons Camper pal aan de Haven. Twee nachten lekker gratis.

ETEN

 • Wij hebben de volgende dag een lekker stukje verse vis (pas op dat het wel vers is!) gekocht en in de Camper klaar gemaakt.
 • Market

  Kleine groente markt bij de VisHaven van Gallipoli

 • Verder is goed lezen op Tripadvisor altijd handig en geeft u een goed beeld van wat u kunt verwachten. Er zijn veel gelegenheden. Probeer ook eens een Trattoria.
 • Leuke een winkeltjes en soms ook exposities. Echt heerlijk slenteren door deze straatjes. Wij hebben er twee nachtjes gestaan.

 

Dag 8 en 9 Gallipoli-(Santa Maria di) Leuca (twee nachten)

Wij gaan weer verder naar het keerpunt van onze reis. Het allerverste of zuidelijkste puntje van Italie. We gaan natuurlijk niet over de SS274 maar lekker slow langs de kust.
We komen aan in San Maria di Leuca en drinken een lekkere Cappuccino in wat onze favorite bar wordt Martinucci aan de Via Cavaliere Tommaso die hebben er ook lekkere Dolce bij. Er is vlakbij ook wel een supermarktje om wat inkopen te doen. Na wat rond gekeken te hebben gaan we op zoek naar onze Camper overnachtingsplaats.

OVERNACHTEN.
  • Agriturismo Serine
   73040 Castrignano del Capo LE
  • Strada Provinciale San Giuseppe, Contrada Serine73040 Castrignano del Capo LEItaly
   www.agriturismoserine.it  Tel .+39 0833 751337
  • Wij hebben eerst even gebeld maar u kunt er ook zo naar toe rijden en vragen of u er een paar dagen mag staan. U hoeft niets te betalen. Men verwacht dat u er minimaal een maaltijd gebruikt.
 • Uw rijdt via de via Quinto Ennio (SP74) naar boven. Volg de SP74 onder de weg door. Dan de eerste links waarbij u dan weer over de weg heen gaat. Gewoon door blijven rijden. Even verderop vindt u de Agriturismo Serine. Dit is een plek die niet echt ingericht is voor Camper dus opletten geblazen voor bomen (ALKOOF!) en krappe door gangen als u water moet pakken. Het is natuurlijk geen Camping en het is wat behelpen. Maar zeer de moeite waard. Zoek gewoon een plekje aan de rand van de parkeerplaats. Wij hebben er een PRANZO (Lunch) gebruikt. Dit was echt heerlijk en niet duur. Vooral gezien het feit dat wij er twee nachten stonden omdat wij met de fiets lekker het plaatsje Leuca konden verkennen. Het personeel is erg aardig en de baas een beetje afstandelijk. Nogmaals, zoek een zelf gewoon een leuk plekje uit en geniet van de mooie beplanting Palmen.

  ETEN
  • Bij de Agriturismo. Of in de stad.

DE volgende dag hebben  wij de fiets gepakt en de stad verkend. Wij reden naar de Via Toma G. Daar vind u het verste puntje van Italie. Loop lekker een stukje rond. Wij vonden het een uitgelezen moment voor de Titanic move (zie foto)

Verder  over de boulevard naar de andere kant van de haven war u helemaal met de trap naar boven kunt om bij de  Basilica Santuario kunt lopen. Daar kunt u ook de volgende dag komen als u met de Camper weer verder gaat.Hier heeft u werkelijk een schitterend uitzicht op het stadje.

De boottrip naar de grotten leek ons niet de moeite waard. We hebben ons prima vermaakt en fietsen terug naar de Camper. Dat is natuurlijk nog wel een klimmetje terug naar boven.

Dag 10 en 11 Leuca-Otranto (twee nachten)


De volgende dag vullen we water bij op de plek. Pas op, want toen wij er waren kon je er eigenlijk nauwelijks bij. Vraag om een lange slang of doe het anders ergens anders. KIJK UIT VOOR DE TAKKEN!! Ze zijn hier verraderlijk. We rijden nog even naar Basilica Santuario. Daar is een pleintje en ook een parkeerplaats waar we nog even van het uitzicht genieten en naar de prullaria op het marktje kijken. Met de neus van de Camper naar de Haven heb je een fantastisch uitzicht op  Leuca. We drinken een bakkie in de Camper en gaan ,,en route’’. We pakken natuurlijk de SP358. We passeren Novaglie en vele andere kustplaatsjes. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend en verbazen ons na elke bocht weer. We wisten niet dat het hier zo mooi was. Echt prachtig!
ZWEMMEN
Onderweg vlak voor het plaatsje Santa Cesarea Terme (bron) bovenaan moet u de Camper maar eens even aan de kant zetten om eens beter te kijken naar de interessante Baai en Resort beneden.  Er ook een Camping (Porto Miggiano) die niet altijd open  is. Ik zie beneden enkele mensen hun auto parkeren en ergens tussen de hekken door glippen en naar beneden afdalen om te gaan zwemmen in de wel heel aantrekkelijk uitziende baai. Daar willen we er meer van weten en dalen af naar die parkeerplaats.
We  hebben goed gekeken hoe anderen door of langs het hek kruipen en doen het zelfde. Ach dit is Italie hé. Alleen doen als u vit en lenig bent. Het is een beetje tricky. Het blijkt zeer de moeite waard want we komen op een zeer beschutte baai waard je maar met een paar mensen bent en een heerlijk duik kunt nemen en bv. Naar de rots die verderop in het water ligt kun je zwemmen. Echt een bijzondere ervaring.  Jacqueline zag het aanvankelijk niet zo zitten maar heeft mij nog diverse keren bedankt dat ik ff door had gezet. Na lekker van de zon genoten te hebben (neem een parasolletje mee) vervolgen we onze reis naar Otranto
.

OTRANTO
Otranto is een geweldig leuke plaats. Maar wij gaan eerst:

OVERNACHTEN

Tenuta Torre Pinta
Via Memorie
73028 Otranto LE
www.torrepinta.it

Dit is erg leuke Agriturismo van een sympathieke familie waarvan de moeder er ineens alleen voor staat door het overlijden van haar echtgenoot. De staat van onderhoud vergeef je haar dan graag. Wij betaalden niet te veel en hadden een mooi plekje. Pas wel weer op voor de bomen en de Alkoof!
Verder heet de Agriturismo niet voor niets Torri di Pinta. Vraag er naar bij de eigenaresse. Het kost maar een paar euro maar zij geeft uj de sleutel tot weer een aardige belevenis en een aparte ontdekking.

Hier alvast een voorproefje


S’avonds zijn we nog lekker met de fiets de stad in gegaan en hebben een prima pizza gegeten bij het pleintje links van het kasteel. De volgende dag hebben we uitgebreid de stad bekeken en een nieuwe favorite wijn ontdekt. ( Klik hier. ) Dit is een blijvertje. Op de pier aan de Haven kun je een lekkere Cappuccino krijgen. Verder is het gewoon een mooie stad met veel leuke winketjes en mooie Boulevard.

Dag 12 en 13 Otranto - Rustig verder en bij Bari de snelweg op richting tussenstop Adriatische kust (twee nachten).

De volgende dag gaan we weer verder op zoek naar nog meer moois. Links ligt nog Laghi Alimini maar dar hebben we nu geen tijd voor. We zoeken de SP366 op waar we niet ver buiten de binnenstad nog even wat boodschappen halen . U ziet het vanzelf als u de stad uitrijdt aan de rechterkant. Het is een Eurospin. Daar vinden we meestal wat we zoeken. De LIDL zit hier niet.
ZWEMMEN (ja, alweer)
Aan gekomen bij Madonna di Rocca Vecchia zetten we de Camper even neer bij de Baai want hier is het te mooi om door te rijden.

Madonna di Rocca Vecchia

Loop aan de rechtzijde van de Baai over het pad langs de zee. Neem de camera mee en ontdek even verderop de Grotta della Poesia.

Grotta della Poesia

Iets aparts! De bravehearts onder ons durven het om zo van bovenaf het water in te duiken. Je kunt van daaruit  zo onder de rotsen door naar zee zwemmen. Echt een unieke ervaring! Neem uw zwemkleding mee of doe het gelijk aan en neem die duik. Waarschijnlijk zult u nog wel fietsers uit verschillende landen tegen komen. Het is een erg populaire fietsroute. En hele fotogenieke omgeving. Kortom dit kunt u niet laten liggen als u hier eenmaal bent.


We vervolgen de SP366 weer en gaan bij San Cataldo richting Lecce. Lecce hebben we geen tijd meer voor  en we willen sowieso hier nog eens terug. Bij Lecce pakken we de rondweg en zetten in op de snelte weg naar Mogliano. Ergens bij Bari pakken we de Autostrada A14.

OVERNACHTEN

Bij Centro Commerciale Sannicola vonden wij een gratis plekje. Erg stil dus wij waren op onze hoede. Wel een officieele Camperplaats.
Centro Commerciale Sannicola
86039 Consorzio Industriale Bonifica Valle CB 

Erg leuk vinden we er niet maar we hebben er prima overnacht.
Ergens bij Borgata Marina en Torino di Sangro Marina een plekje om te overnachten. Weer gratis.
De volgende dag besluiten we heel rustig langs de kust via de SS16 naar huis te rijden. Mooie manier om eens te kijken hoe de kust is een beetje dichter bij huis. We rijden zo dicht mogelijk langs de kust en hebben werkelijk alle tijd. Wat is het heerlijk om op tijd, in de ochtend een Barretje op te zoeken en met het zicht op zee van een heerlijke Cappucino te genieten. Dat zijn de momenten!


Due Cappucini a mare

Onze rondreis van Mogliano naar Sante Maria di Leuca zit er op. We hebben besloten dat wij zeker nog terug zullen komen. Zo relaxed, niet duur deze streek en heel veel,heel veel, moois te zien. Wat is Camperen toch een geweldige manier van ontspannen! Vakantie met volle teugen en alles en meer van wat je mag verwachten.