Wat vinden onze gasten van hun Campervakantie

 

Italie per camper, juli 2010
Door Carien Brinkman, Ivo, Coen (15) & Jop (13) de Jong

B1Italie blijft een oud, prachtig en verrassend land! Dat er vijfmaal meer camperplekken dan campings zijn: wij wisten dat niet,  laat staan dat die plekken vaak dichtbij, of zelfs midden in de stadjes en dorpen liggen, inclusief de noodzakelijke voorzieningen; vaak zelfs met douches en toiletten.
En dat dit alles dan ook nog schoon, gratis en vanzelfsprekend is.
La bella Italia!
 
Gratis eerste nacht Camperplekje bij Camper4Rent

Gaandeweg, na eerst voor de de weg van de minste weerstand te hebben gekozen (campings), zijn we overgeschakeld van kamperen naar Camperen. Gids en navigatiesysteem zijn aanraders, want  soms liggen de beste plaatsen op plekken voor kenners.  Rust, ruimte, loopafstand en uitzicht is je pure winst. 
Trekken per camper biedt hoogtepunten waaraan je even wennen moet. Een eitje bakken boven op de  berg; zwempakken, stoelen en kleedruimte op een plotseling strandje bij een stuwmeer; pasta koken met een uitzicht dat de vijf sterren meer dan waard is. “Camperren” is niet voor kuddemensen, het is voor avonturiers die immers van trekken en afwisseling houden. Dat past dan weer bij Italie, want het land is heerlijk afwisselend, en de Italianen zijn dus zo gek nog niet. Anders waren er niet zoveel camperplekken geweest..!


B2
Dank dus aan Fulco en Jacqueline voor de tip en het verhuur.  En “De Marken” is inderdaad een relatief – en ten onrechte – onbekend gebied. Bovendien zijn we nog in Rome geweest, ook; op een bewaakte camperplaats, met de lekkerste douche ter wereld (op de camperwasplaats). Aanrader!
 
Midden in Rome bij een prima beveiligde camping voor slechts €15,- per nacht.

 

  Terug naar Referentie pagina